Vietnam

Frodigt, pirrende anderledes eksotisk.

Vietnam er et af Asiens mest behagelige lande at rejse i. Kør på en let "Minsk" motorcykel. Mød de farvestrålende bjergfolk i de tidligere lukkede bjergegne på grænsen til Kina omgivet af Vietnams højeste bjerge. Gå på opdagelse på landsbymarkeder, overnat i private hjem (og gode hoteller) og nyd den dejlige mad. Oplev Hanoi, Vietnams spændende hovedstad, og slap af på et minicruise mellem Ha Long-bugtens grønne jungleøer. Guider er Hjalte Tin og Ida Tin.

Foretrækker du at begynde rejsen et andet sted? Intet problem. Alle turene kan købes med eller uden flybillet inkluderet. Kører du ikke selv motorcykel? Heller intet problem. På alle turene er der mulighed for at deltage som passager på mc eller i følgebilen.

Maximum antal deltagere: 15. Turen gennemføres ved minimum 8 deltagere.


Klik på et af billederne ovenfor for at forstørre eller SE FLERE FOTOS


Rejsedatoer
Startsted
København/Hanoi
Pris
MOTORCYKEL 24.750 kr

SIDDEPLADS i følgebil 22.500 kr


Enkeltværelse tillæg 1.950 kr
Slutsted
Hanoi/København
Varighed
16 dage
Motorcykeltype
Minsk 125cc russisk to-takter. Højt elsket og vidt udbredt i Vietnam, hvor motorcykler over 175cc er forbudt.
Rute
Asfalt i lavlandet og grusveje i bjergene
Hviledage
Overnatning
Trestjernet hotel i Hanoi, familiehuse og små hoteller i bjergene, udflugtsbåd på havet.
Highlights
Glæden ved at nå frem gennem bjergene til de mest farvestrålende og isolerede bjergfolk i Vietnam. At nyde den magiske natur i Ha Long bugten ombord på en traditionel junke.
Ekstra:
Den perfekte introduktion til at rejse på motorcykel. Let motorcykel, korte dagsmarcher og langsom, rolig kørsel i behageligt klima.

Turen dag for dag

Dag 1


Afrejse

Afrejse fra København med SAS/Thai International 14:30
Dag 2


Ankomst til Hanoi

Ankomst til Hanoi 09:35

Velkomst i Noi-Bai lufthavn og transfer til Hanoi. Indkvartering på Camelia Hotel. Hvile og fri eftermiddag i byen.
Middag.
Dag 3


Hanoi city tur

Heldagstur i Vietnams hovedstad. Vi ser Hoan Kiem søen, Ngoc Son templet og kører i bus til Ho Chi Minh's maousolæum, vi ser et traditionelt søjlehus, Ho Chi Minh's museum og den elskede Een-Søjle Pagode. Vi besøger et typisk vietnamesisk tempel, Quan Thanh templet, ved bredden af Den Vestlige Sø.

Efter frokost kører vi videre for at se Vietnams ældste universitet, det tusind år gamle Litteraturens Tempel. Med nogle af Hanoi's karakteristiske "Cyclo-bikes" besøger vi den gamle by.

Ved 1600-tiden skifter vi fra Cyclo-taxierne til almindelig taxa og kører ud af Hanoi til den anden side af floden, hvor vores Minsk motorcykler står parate, så vi får mulighed for at få en times prøvekørsel, hvorefter vores vietnamesiske guide vil give en introduktion til det der venter os oppe i Vietnams bjerge.

Tilbage i Hanoi by vil der blive tid til et vand-dukke show inden vi sætter os til bords for at nyde middagen i en god restaurant. Overnatning på Carmelia Hotel.
Dag 4


Op på "jernbøflerne" Hanoi - Mai Chau. 170 km.

Transfer ca. 30 km ud af Hanoi med bus for at undgå den værste trafik.

Vi sadler motorcyklerne og begynder vores eventyr på "jern-bøflen" med at køre på det første stykke af Ho Chi Minh-landevejen for at vende os til Minsk'en inden vi drejer fra for at fortsætte på mindre veje der snor sig rundt om bjergene. Vi passerer gennem Muong-folkets landsbyer. Besøg ved Kim Boi's varme kilde, inden vi skal spise frokost i Muong Khen - en Muong landsby i Hoa Binh provinsen.

On eftermiddagen klatrer vi op gennem bjergpas og smukke landskaber med rismarker og dale inden vi tøffer ned til Mai Chau, en landsby beboet af Hvide-Thai mindretallet. En kort vandretur gennem landsbyen for at se hvordan folk lever.

Vi spiser middag hjemme hos en Thai familie hvor vi også vil tilbringe natten. Aftenen vil byde på traditionel danseopvisning og har man lyst kan man få sig et glas ruou can.
Dag 5


Bjergfolk og jordveje. Mai Chau - Phu Yen. 150 km.

En udfordrende dag. Efter en time på den nye Landevej nr. 6 pløjer vi os op ad snoede og ujævne småveje for at udforske H'mong bjergfolkets farverige dragter og landsbyer midt i de storslåede bjerge. Besøg hos H'mong familier, vandretur i landsbyen, hvorefter vi fortsætter ad jordvejen til Moc Chau.

De smukke græsklædte bakker er forkælet af naturen og dækket af skyer hele året. Klimaet sikrer stor frugtbarhed . Moc Chau's flora er omfattende, fra skove til te- og frugtplantager.

Her er der mulighed for at besøge en lokal mælkefarm og at smage på det lokale mejeris produkter. Mejeriprodukter er Moc Chau's specialitet, som eksporteres til mange lande.

Ruten fører os derefter helt ned til Da-floden, hvor vi tager en båd over til den østlige side. Vejen går op langs floden til Phu Yen-dalen, hvor vi skal overnatte i en af de rigeste og smukkeste Thai-landsbyer i Nordvest Vietnam. Overnatning i Hoang Gia Hotel.
Dag 6


Historiske steder. Phu Yen - Tuan Giao. 210 km.

Vores rejse nordpå fortsætter ad Hovedvej 113 til byen Son La. Vejen går gennem asiatiske landskaber med grønne dale og rismarker. Vi krydser Bac Yen bjerget via Chen-passet til Son La plateau'et.

Efter frokost i Son La-by besøger vi det tidligere franske fængsel og museum for kolonitiden. Der er tid til forfriskninger inden vi begynder opstigningen til Son La, Chieng Pac og Pha Din passene, kendt som det sted hvor Himlen møder Jorden. Pha Din danner en naturlig grænse mellem son La og Dien Bien Phu, stedet for det afgørende slag for Vietnams uafhængighed fra Frankrig i 1954. Mens vi passerer dette historiske område kan vi nyde det dejlige landskab fra Son La til Tuan Giao, hvor vi ankommer ved solnedgangstid. Overnatning i Tuan Giao Guesthouse.
Dag 7


Syv dramatiske pas. Tuan Giao - Sin Ho. 150 km.

Vores Minsk motorcykler bringer fortsat længere ind i Nordvietnam. Vi kører de sidste 100 km på den historiske Landevej 6. Det er en barsk vej, men landskabet er utrolig smukt med syv dramatiske pas der skærer sig ned i de stejle bjerge langs Da-floden.

Glæden ved at køre motorcykel i disse områder forstærkes af de lokales venlige smil og glade vinken. Denne dag gør vi holdt for at besøge flere minoritets-landsbyer: Sorte Thai, Kho Mu, Lu, Sorte H'mong, Grønne H'mong og Hvide H'mong er kun nogle af de etniske grupper, hvis farverige bjerglandsbyer vi besøger for at opleve deres levevis.

De høje og stejle bjerge har holdt bjergfolkene isolerede og minoriteternes særlige traditionelle kultur intakt i en grad man ikke ser andre steder i Vietnam.

I Sin Ho afholdes et af de største markeder i nordvest-provinsen. Et marked fuldt af farver og liv og karakteristiske dragter, lugte og smage. Vi overnatter på Sin Ho Guesthouse.
Dag 8


Marked i de grønne bjerge. Sin Ho - Tam Duong - Sapa. 170 km.

Hele morgenen kan vi tilbringe på Sin Ho-markedet, hvis vi er heldige og ankommer på en markedsdag. Midt på formiddagen kører vi ned i dalen for at spise frokost i provinsbyen Tam Duong.

Om eftermiddagen kører vi ad jordveje gennem Lu, Giay og H'mong landsbyer før vi krydser Muong Kim-floden og kommer ind i Lao Cai provinsen. De små trofaste motorcykler bærer os op forbi Vietnams højeste bjerg til Tram Ton-passet, det smukkeste i Sapa-området og hvorfra vi kan skue ud over grønne bjerge i solnedgangen.

Vi når ned til Sapa inden det bliver mørkt og overnatter på det bekvemme Sapa Hoang Long Hotel.
Dag 9


Sapa - afslapningsdag i bjergene.

Byen Sapa blev grundlagt i begyndelsen af forrige århundrede som en hill-resort for den franske koloniadministration. Stedet blev berømt for sit behagelige klima og landskabet som er et af de flotteste i Sydøst Asien. Dagen er til fri benyttelse. Slap af i de vidunderlige omgivelser, se på souvenirs eller kør en tur i omegnen.

Vi overnatter på Sapa Hoang Long Hotel.
Dag 10


Grænsen til Kina. Sapa - Bac Ha - Xin Man. 150 km.

I den friske morgen kører vi ned til provinsbyen Lao Cai, hvor vi besøger grænseovergangen til Kinas Yunnan-provins. Vi kører ad hovedvej 70 langs floden med høje bjerge på begge sider til Bac Ngam, hvor vi drejer fra og klatrer op over et bjergpas til Bac Ha, hvor vores frokost venter. Mulighed for korte traveture op til flere H'mong landsbyer.

Om eftermiddagen fortsætter vi op ad en lille, stenet bjergvej til Xin Man gennem et storslået landskab, som tidligere har været lukket for udlændinge fordi det er meget tæt på den kinesiske grænse. Vi håber det ikke regner. Ellers må vi køre gennem mudderet som en vandbøffel! Landskabet er storslået. Vi overnatter på det lille Gia Long Hotel.
Dag 11


Gemt i bjergene. Xin Man - Luc Yen. 120 km.

Markedet i Xin Man med sit folkeliv er en helt enestående oplevelse. Gemt inde i bjergene i det allernordligste Vietnam er det vanskeligt at komme frem til og det ligger helt udenfor rækkevidde af almindelig turisme. Vær forberedt på et af rejsen højdepunkter.

Tidlig frokost i en lokal restuarant tæt ved markedet, hvorefter vi begiver os sydpå ad den hullede og mudrede bjergvej ned til hovedvejen og dalen med dens utallige rismarker.

Dagens mål er landsbyen Luc Yen, hvor vi vil tilbringe natten enten hos en familie der tilhører Røde Dao minoriteten eller en familie fra Tay-folket.
Dag 12


Rismarker og let kørsel til Hanoi. Luc Yen - Hanoi. 160 km.

Behagelig og let kørsel langs Chay-floden på dæmninger gennem Kinh-folkets landsbyer og deres smukke majs- og rismarker. Vores vietnamesiske guide vil lodse os ind i Hanoi inden myldretiden.

Her siger vi farvel til vores små "jern-bøfler", bliver indkvarteret på vores hotel, hvor vi skal nyde en velfortjent middag. Overnatning på Camelia Hotel.
Dag 13


Det Kinesiske Hav. Hanoi - Halong. 165 km.

Transfer i minibus til Halong bugten ved det Kinesiske Hav, hvor vi ankommer ved middagstid. Her begynder et andet højdepunkt på turen.

Ombord på en traditionel træ-junke begynder vi vores udforskning af den magiske Ha Long bugt, hvor små jungleklædte øer stikker lodret op af det turkise hav. Frokost med alt godt fra havet vil blive serveret ombord. Vores kaptajn sejler os stille gennen det enestående sceneri.

Junken kaster anker for natten i en stille bugt nær Lan Ha og Bai Long, hvor der er mulighed for at svømme eller fiske mens solen går ned. Middag serveres ombord, og der er redt komfortabelt op til alle.
Dag 14


Afskedsmiddag. Ha Long - Hanoi. 165 km.

Efter en god morgenmad letter vi anker og cruiser tilbage mod Ha Long. Efter frokost ombord går vi atter i land og bliver kørt tilbage til Hanoi.

Om aftenen afholder vi afskedsmiddag. Vi bor på Camelia hotel.
Dag 15


Afrejse fra Hanoi

Du har hele dagen fri i Hanoi. tid til at købe de sidste gaver eller se mere af byen.
Transfer til Noi Bai lufthavnen. Afrejse 20:35.
Dag 16


Ankomst København

Ankomst til København om morgenen kl 09:35
Gå til siden med PRAKTISK INFORMATION


Copyright©2006-2016 Moto Mundo Aps. Alle rettigheder forbeholdt. Website af Emil Tin. Webmaster Martin Vestergaard.