Mongoliet

For dig der vil udfordres. Af udsigter og kørsel. Off road på den anden side af kloden.

Nyd den store himmel fra en KTM motorcykel. Kør med ud over stepperne til Gobiørkenen og ruinerne af Djengiz Khans hovedstad. Undervejs overnatter vi i runde filttelte og ude i den uberørte natur. Vi er med når den årlige Naadam-festival fejres med hestevæddeløb, bueskydning og brydning. Ruten kræver ikke store off-road færdigheder. Vi kører roligt og sikkert med god tid til at opleve Mongoliets fantastiske natur og herlige mennesker.


Klik på et af billederne ovenfor for at forstørre eller SE FLERE FOTOS


Rejsedatoer
Startsted
København/Ulaanbaatar
Pris
Kører du ikke motorcykel? Intet problem. På alle Moto Mundos ture er der mulighed for at deltage som passager i følgebilen, som også transporterer vores bagage.

SIDDEPLADS i følgebil 29.900 kr
MOTORCYKEL 38.500 kr
Prisen inkluderer fly København-Ulaanbaator retur, leje af KTM motorcykler m fri benzin/sæde i Landcruiser, fuld forplejning og service inkl guider, kok og læge; telt, "ger"camp og hotel overnatning.
Prisen inkluderer ikke visum, drinks og souvenirs.
Maximum antal deltagere: 14. Turen gennemføres ved minimum 6 deltagere.
Slutsted
Ulaanbaatar/København
Varighed
16 dage
Motorcykeltype
KTM LC4 eller lavere Honda XR 250 efter ønske
Rute
Samlet længde 1900 km.
Daglig kørelængde 190 km
Det meste af ruten er på grusvej eller let off-road
Hviledage
I Gobi-ørkenes største sandklitter, i Djengiz Khans ruin hovedstad og i hovedtaden Ulaanbaatar.
Overnatning
Godt hotel i Ulaanbaatar, turistlejr med traditionelle filttelte (ger) og mobile moderne telte
Highlights
Kæmpe sandklitter i Gobiørknen, spor af dinusaurus, off-road kørsel gennem Mongoliets stepper, overnatning i nomadetelte, deltagelse i den årlige Naadam-festival.
Ekstra:
Let Off-road kørsel

Turen dag for dag

Dag 1


Afrejse fra Danmark

Afrejse fra København med SAS til Berlin. Derfra non stop til Ulaan Baator med MIAT.
Dag 2


Ankomst til Mongoliet, til Bayan Unjyyl. 150 km

Ankomst til Ulaanbataar, Mongoliets hovedstad. Vi bliver mødt i lufthavnen udenfor byen. Efter et godt hvil får vi motorcyklerne og begynder vores rejse ud over stepperne til Zorgol Khairkhan bjergene, i Aimag provinsens syd-centrale område. På vejen besøger vi Moderstenen hvor lokale beboere beder for liv (shaman-religion). Frokost i vores to timers pause. Vi overnatter i vores teltlejr.
Dag 3


Bayan Unjuul ? Erdenedalai. 160km

Efter morgenmaden ved Zorgol Khairkhan bjergene kører vi til Mellem Gobi provinsen. Undervej besøger vi Baga Gazriin Chuluu hvor vi gør holdt ved en kilde hvis vand skulle helbrede øjenproblemer. Prøv selv! Derefter besøger vi ruinerne af et buddisttempel fra det 18 årh. og en krystalbesat grotte. Frokost i Baga Gazriin Chuluu. Middag og overnatning i moderne telte.
Dag 4


Erdenedalai ? Mandal Ovoo (South Gobi) 200km

Morgenmad i vores teltlejr, hvorefter vi fortsætter mod det sydlige Gobi. Vi besøger en mongolsk familie, som bor i området og nu er i deres sommerlejr. Frokost 12.30. Vi ankommer til Mandal Ovoo i det sydlige Gobi om aftenen. Middag og overnatning i vores mobile teltlejr.
Dag 5


Frem til Khongor klitterne. 272km

Vi står tidlig op. Yol Am (Ørne Dalen), et stemningsfuldt sted med is selv om sommeren og omgivet af lodrette klippevægge som danner en fantastisk canyon. Vi besøger Gobi-museet. Vi kører til Khongor sandklitterne, Mongoliets højeste sandklitter, som nogle steder når en højde på 800 meter. Sandklitterne skifter farve hver time dagen igennem fra gul til sølv og rosa ved solopgang og -nedgang. Vi overnatter i turistlejr med filttelte.
Dag 6


Hviledag i Gobiørknen ved Mongoliets største sandklitter

I dag vil vi ride på kameler for at udforske Khangor sandklitterne. Vores kamel-fører vil lede dig sikert gennem sandørknen. Området er en del af Gobi Gurvan Saikhan Nationalparken som omfatter "De tre skønheders tinder" og det østligste punkt i Altai-bjergene. Vi overnatter i turistlejrens filttelte.
Dag 7


Baruun Bayan Ulaan, 232km

Efter morgenmaden kører vi til Bogd Sum hvor vi spiser frokost. På sandklitterne, som er en del af Gobiørknens smukke sceneri, vil vores guide Byambaa Gantulga demonstrere hvordan man kører på sand. Vi overnatter i moderne telte ved siden af sandklitterne a la Paris-Dakar (som Byambaa skal deltage i til næste år).
Dag 8


Baruun Bayan Ulaan ? Arvaikheer. 226km

Tidlig morgen kører vi til Arvaikheer, hovedbyen i Uvurkhangai provinsen, hvor vi efter 130 km får frokost. Vi besøger en lokal mongolsk hesteopdrætter-familie. Her får vi mulighed for at smage mongolernes favoritdrik, airag, syrnet hoppemælk, og vi kan prøve at ride. Vi overnatter i vores mobile teltlejr.
Dag 9


Arvaikheer ? Khar Khorin. 122km

Vi spiser morgemmad i lejren og fortsætter til en af Mongoliets mest berømte lokaliteter, Karakorum. Vi ankommer til Karakorum om eftermiddagen efter turens korteste dag. Vi besøger Erdene-Zuu, Mongoliets ældste buddistkloster, bygget i 1586. Vi besøger de symbolske ruiner af Karakorum, det Mongolske Imperiums hovedstad i det 13 årh. Vi overnatter i en turistlejr af filttelte.
Dag 10


Hviledag i Khar Khorin.

Man kan gå på opdagelse i ruinerne, ride eller bare hvile ud.
Dag 11


Etappe mod Gurvan Bulag. 180km

Efter morgenmaden kører vi til den smukke Ugii-sø, en af Mongoliets klareste søer. Her kan man beundre flere slags svømmefugle, som pelikaner, traner, måger og gæs. vi overnatter i telte.
Dag 12


Gurvan Bulag - Tsagaan Hutul ? 140 km

En dag over grøn, duftende steppe. Vi besøger Khar Buhiin Balgas ruinen fra år 800-900. Djengiz Khans sønnesøn boede senere i ruinerne af den gamle by. Middag og overnatning i telt.
Dag 13


Tsagaan Hutul til Ulaan Baator 200km

Sidste morgenmad i vores lejr, hvorefter vi kører til Moltsog Sand. Her bliver der serveret frokost. Vi ankommer til Ulaanbaatar sent om eftermiddagen. Middag i restaurant og overnatning på hotel.
Dag 14


Ulaanbaatar og Naadam festival

Lidt udenfor Ulaanbaatar skal vi overvære traditionel mongolsk hestevæddeløb. På vejen besøger vi en mongolsk hesteopdrætter og se hvordan mongoler træner deres heste. Efter vinderen er kåret vil vi tage tilbage til Ulaanbaatar. Fri eftermiddag til at gå på opdagelse i Ulaan Baator. Afskedsmiddag og overnatning på hotel.
Dag 15


Afrejse fra Mongoliet

Afrejse om morgenen med MIAT non stop til Berlin. Berlin - København med SAS. Ankomst om eftermiddagen.
Gå til siden med PRAKTISK INFORMATION


Copyright©2006-2016 Moto Mundo Aps. Alle rettigheder forbeholdt. Website af Emil Tin. Webmaster Martin Vestergaard.