Sauerland i Tyskland. Det skjulte ferieparadis - 8 dage.

En ny og meget overkommelig rejse, blot 650km fra den danske/tyske grænse ligger dette spændende naturområde. Sauerland ligger mellem Kassel og Dortmund. Snoede veje, hyggelige små byer, og dybe skove og klare søer.RESERVER PLADS PÅ DENNE TUR (TRYK HER)

Rejsedatoer
7. august, 2022 - 14. august, 2022

Startsted
Padborg/Kruså
Pris
MOTORCYKEL: 9.800,00 kr. pr.person i delt dobbeltværelse.Tillæg for enkeltværelse 1.600,00 kr.
INKLUDERET:i prisen er alle overnatninger og morgenmad (M),4 frokoster (F), 5 aftensmad (A).
Dansk rejseleder på hele turen.Betaling til rejsegarantifond.
IKKE INKLUDERET:Bensin, drikkevarer, parkering og evt. entreer. Vi forbeholder os ret til ændringer.
Slutsted
Padborg/Kruså
Varighed
8 dage
Motorcykeltype
Denne tur kan køres af alle typer motorcykler.
Rute
Turen ialt er på cirka 1700km som næsten udelukkende køres på små veje.
Hviledage
1
Overnatning
Gode 3 og 4 stjernede hoteller.
Highlights
Flot frodig natur, søer og dæmninger, idylliske små byer, perfekte motorcykelveje med masser af sving og kuperet landskab, Prinsesse Benediktes slot i Bad Berleburg og den gamle historiske by Marburg med alle dens smukke bygningsværker og meget mere.
Ekstra:
Der udleveres program samt en Moto Mundo tour T-shirt ved rejsens start.

Turen dag for dag

Dag 1, søndag 07-08-2022


Padborg - Minden, 350km.

Først et lille stykke motorvej, men så ellers udelukkende ad de små veje mod syd, vi krydser Elben med færge, videre mod Rotenburg hvorefter vi spiser frokost. Derefter 190km til vores første overnatning i Minden, tid til at kigge nærmere på byen. Minden ligger hvor floden Weser krydser Mittellandkanal nedenfor slugten Porta Westfalica, inden vi mødes til aftensmaden og hyggeligt samvær. A
Dag 2, mandag 08-08-2022


Minden - Marburg, 290km.

Fra Minden fortsætter vi stadig af de små veje til et frokoststop og besøg ved en flot bjergsø i 563 meters højde. På vores vej fra Minden kommer vi forbi Porta Westfalica, på en høj udenfor byen står et monument af Kaiser Wilhelm fra 1896. Weser bjergene kan man se på den ene side af ruten. Turen fortsætter i Weser dalen, langs floder, forbi små landsbyer og til rottefængerens by Hameln, med en velbevaret gammel bydel.
Her holder vi et kaffestop. Gennem landbrugs land og skove forbi den gamle by Hõxter som ligger ved floden Weser. Indtil vi når til den historiske by Marburg, som er dagens mål.
Vi indkvarteres på vores hotel og mødes til en middag i byen. M+A
Dag 3, tirsdag 09-08-2022


Marburg, hviledag.

Marburg i Tyskland er vokset op ad en skråning ved Lahnfloden. Byen er fyldt med hyggelige små pladser, bindingsværk og caféer. Her ligger også verdens ældste protestantiske universitet

Lahnfloden bugter sig gennem delstaten Hessen i det centrale Tyskland og sætter sit præg på både landskab og byer undervejs. I byen Marburg har dalsænkningen ved floden formet stejle skråninger, som byen er vokset op ad. Resultatet er en by i flere niveauer med stejle gyder og trappegader, som forbinder de forskellige dele.

Begynder man en byrundtur nede ved floden, kan man være sikker på at få pulsen op, hvis man vil gå hele vejen op til slottet. Der er heldigvis mange gode grunde til at tage en pause undervejs på opstigningen, for der er rigeligt med hyggelige krinkelkroge med små pladser og pittoreske bindingsværkshuse på skråningen mellem Unterstadt ved floden og Oberstadt på toppen.

Hvis man har behov for det, er der dog også en elevator mellem den nedre by og den øvre bydel. Der er indgang til elevatoren (kaldet Oberstadtaufzug) fra gaden Pilgrimstein i den nedre bydel.

Uanset om man går hele vejen op, benytter sig af elevatoren eller kører i bus eller bil, er det værd at besøge Marburgs top. For det første får man her serveret en fornem panoramaudsigt over byens tage, og når man har set sig mæt på den, kan man vende sig om og kigge nærmere på et par af byens store historiske seværdigheder. M

Dag 4, onsdag 10-08-2022


Marburg - Bad Laasphe - Bad Berleburg - Marburg. 230km.

En rundtur i det flotte Sauerland. Små snoede veje, vidtstrakte skove, idylliske byer og Prinsesse Benediktes slot i Bad Berleburg. Vi slutter dagen på vort dejlige hotel i Marburg hvor der igen er tid til bytur og afslapning inden aftensmaden.
Den nedre bydel i Marburg er den mest livlige med masser af butikker og spisesteder i gågaderne og på hovedtorvet Markt. Her er der rig mulighed for at slå sig ned på en fortovscafé, hvor man kan sidde og betragte folkelivet og det historiske rådhus fra 1500-tallet.

Arkitektonisk er gågademiljøet også en oplevelse, for her er mange velholdte historiske bindingsværkshuse med udskårne detaljer i træværket. Trænger man til en pause fra mylderet i gågaderne, kan man hurtigt søge op i de smalle gader på skråningen, hvor der nærmest hersker landsbyidyl. Desuden er der flere fine og fredfyldte kirker i centrum, som også er et besøg værd.

Marburgs mest berømte kirke er Elisabethkirche, der er Tysklands ældste gotiske halkirke. Kirken våger over den hellige Elisabeths grav og er et pilgrimsmål. Elisabeth blev som kun 14-årig gift med landgreve Ludwig 4. af Thüringen. Hun valgte et komfortabelt liv fra til fordel for pleje af syge og fattige, slog sig ned i Marburg og døde i fattigdom som blot 24-årig. Få år efter sin død blev hun helgenkåret i den katolske kirke. En anden seværdig kirke i centrum er Lutherische Pfarrkirche St. Marien, der ligger et godt stykke oppe ad skråningen mod slottet. Tæt på floden ligger desuden universitetskirken sammen med universitetets ældste bygninger. M+F
Dag 5, torsdag 11-08-2022


Marburg - Haina - Edersee - Marburg. 145km.

Igen i dag får vi en smuk køredag i den storslåede natur i den østlige del af Sauerland. Vi gør et stop ved klosterkirken i Haina, som ligger ved floden Wohra, inden vi kører videre mod Edertal dæmningen som blev bygget 1908-14. Edertal søen dækker et område på næsten 12 km2 og er Tysklands næststørste vandreservoir. Hele naturpark området omkring Edersee er på Unescos verdensarvliste. Motorcykeltræf og frokost. Efter denne tur er der igen tid til at kigge nærmere på Marburg.
Se beskrivelsen af slottet under dag 6.
Vi mødes til aftensmad på et af byens gode spisesteder. M+F+A
Dag 6, fredag 12-08-2022


Marburg - Schmallenberg - Oedingen Meschede - Marburg. 245km.

Igen i dag en rundtur i det naturskønne område Sauerland.Den lille by Schmallenberg som er kendt for ikke mindre end 5 kursteder. Gennem mindre byer som har vundet "skønheds" konkurrencer bla. på grund af deres meget velholdte huse og haver. Lige udenfor byen Meshede er en imponerende 60 meter høj dæmning. Hennetalsperre.Efter denne rundtur er der tid til at se noget mere på Marburg. f.eks. besøge det store slot på toppen af byen det har gennem århundreder tilhørt landgrevskabet af Hessen, men er i dag omdannet til blandt andet et kulturhistorisk museum. Slottes prægtige sale bruges også til arrangementer som eksempelvis koncerter.

Slottet er desuden ikke kun en historisk seværdighed, men også et af Tysklands mest populære overvintringssteder for dværgflagermus. I slottets kælder overvintrer flere tusinde af de små dyr, som finder gode sovesteder i revner og sprækker i de tykke sandstensmure.

I en sidebygning til slottet ligger Tysklands ældste kollegium. Her bor der den dag i dag en lille håndfuld af byens mange studerende. Universitetet i Marburg blev grundlagt i 1527 som verdens første protestantiske universitet af landgreven Philip 1. af Hessen. Han var en stor tilhænger af Luthers tanker og viste sit samfundssind på flere måder – blandt andet ved at oprette universitet, fattighjælp og flere hospitaler.

I dag er Philipps-Universität Marburg en stor uddannelsesinstitution spredt på mange adresser i byen. Af Marburgs omkring 80.000 indbyggere er omkring en tredjedel tilknyttet byens universitet – enten som studerende eller ansatte. M+F+A
Dag 7, lørdag 13-08-2022


Marburg - Minden, 235km.

På vor vej til Minden kører vi forbi Bielefeld og en strækning som dækkes af Teutoburgerskoven, et fint kuperet terræn.
Landskabet ændrer nu karakter, bakkerne er få og skoven lægger du nu bag dig.
Så langt øjet rækker har du udsigt ud over det flade land med grønne marker, sortbroget kvæg og talrige vindmøller.

Indkvartering på det samme hotel hvor vi startede turen.
Afskedsmiddag på en god restaurant på torvet. M+F+A
Dag 8, søndag 14-08-2022


Minden - Kruså, 230km.

Vi forlader vores sidste hotel og kører mod Danmark. Igen ad små veje, gennem små velordnede landsbyer og forbi velholdte gamle gårde, med smålandbrug og salg ved vejen.På vor vej kommer vi bl.a. forbi den gamle by Nienburg, siden det 13. århundrede har en fæstninger beskyttet byen. I den restaurerede gamle bydel kan du opleve Nienburgs seværdigheder
Vi spiser en frokost sammen og siger farvel og forhåbentlig på gensyn. M
Gå til siden med PRAKTISK INFORMATION


Copyright©2006-2016 Moto Mundo Aps. Alle rettigheder forbeholdt. Website af Emil Tin. Webmaster Martin Vestergaard.