Den store polens tur - 11 dage.

Vi kommer vidt omkring i Polen på denne spændende tur. Vi besøger historiske Warszawa hvor vi har en hviledag til sightseeing. Vi kører mod øst til en lille speciel by tæt på grænsen til Ukraine, videre til fantastiske Krakow. Snuser lidt til Karpater, Tatra og Sudeterbjergene, inden det igen går mod nord.RESERVER PLADS PÅ DENNE TUR (TRYK HER)

Klik på kortet og forstørre det:
Rejsedatoer
9. juli, 2022 - 19. juli, 2022

Startsted
Gedser
Pris
MOTORCYKEL: 12.900,00 kr. pr.person i delt dobbeltværelse.Tillæg for enkeltværelse 1.600,00 kr.
INKLUDERET: I prisen er alle overnatninger og med morgenmad (M),7 frokoster (F), 8 aftensmad (A).
Moto Mundo tur T-shirt. Dansk turguide på hele turen. Færgebilletter og betaling til rejsegarantifond.
IKKE INKLUDERET:Bensin, drikkevarer, parkering og evt. entreer. Vi forbeholder os ret til ændringer
Slutsted
Gedser
Varighed
11 dage
Motorcykeltype
Denne tur kan køres af alle typer motorcykler.
Rute
Turen er ialt på cirka 2300km som næsten udelukkende køres på mindre veje.
Hviledage
2

Overnatning
Gode 3 stjernede hoteller.
Highlights
Den utrolige flotte polske natur og små idylliske landsbyer. Vi besøger de historiske storbyer som Warszawa og Krakow, men også mange små spændende atypiske byer. I Krakow er der mulighed for at besøge Auschwitz og Wieliczka saltminen udover det historiske centrum i byen.
Ekstra:
Ved turens begyndelse vil du få udleveret kortmateriale over turen samt Moto Mundos tur T-shirt.

Turen dag for dag

Dag 1, lørdag 09-07-2022


Gedser - Stettin km.230

Vi mødes ved færgen i Gedser klokken 10.45 Færgeafgang 11.15 og sejler til Rostock hvor vi ankommer 13.15. Herefter kører vi til vores første overnatning i Stettin. Szczecin på polsk er en af polens største havnebyer beliggende ved floden Oder. Ved 2.verdenskrigs afslutning var byen næsten 80% ødelagt, byens blev hurtigt delvist genopbygget i datidens socialistisk byggestil. Igennem de seneste 10 år har man gjort meget at genopbygge de smukke gamle bygninger der stammer fra 18-1900 tallet, og i dag er mange af disse gamle bygninger smukt renoveret. A.
Dag 2, søndag 10-07-2022


Stettin - Torun km.315

Torun er en populær studieby med bla. Nicolaus Kopernikus`universitetet. Den gamle bydel er kendt for sine fine gotiske bygninger og er på UNESCO`S verdensarvsliste. En stor del af den gamle by er gågader med mange forretninger og restauranter. M+F+A.
Dag 3, mandag 11-07-2022


Torun - Warszawa km.220

I dag en køretur i landlige omgivelser i nærheden af floden Wisla. Wisla udspringer i det sydlige Polen og har sit udløb i Østersøen, den er godt 1000km lang og passerer store byer som Krakow, Warszawa og Gdansk. I byen Plock gør vi et frokoststop. Plock er en by med en tusindårig rig historie og har tidligere været Polens hovedstad. M+F+A.
Dag 4, tirsdag 12-07-2022


Warszawa hviledag

Slappe af dag, museer, kongeslottet, det smukke centrum, minderne om den jødiske ghetto osv. Warszawa har været Polens hovedstad siden 1596, da Sigismund III flyttede hovedstaden fra Krakow. Byen ligger ved floden Wisla og har små 2.000.000 indbyggere. Byen har tidligere været under preussisk, svensk, russisk og tysk kontrol. Warszawa blev næsten jævnet med jorden under 2.verdenskrig, men er smukt genopbygget. Ogród Saski Parken, et af Warszawas mange grønne områder, et dejligt sted at slappe af mellem de mange statuer og springvand. Foran parken findes Den Ukendte Soldats Grav placeret under arkaderne fra det tidligere Sasko-palads, der blev bombet under krigen. Her brænder en evig ild for Polens faldne helte fra såvel 1. som 2. verdenskrig overvåget af 2 soldater. M.
Dag 5, onsdag 13-07-2022


Warszawa - Zamosc km.265

Igen en dag i den storslåede Polske natur, på vores vej til Zamosc holder vi et frokoststop i Lublin. Lublin er hovedbyen i det sydøstlige Polen, byen var en af de første der blev befriet efter 2.verdenskrig og nu genopbygget meget smukt. Målet for vores tur i dag er den noget specielle by Zamosc. M+F+A.
Dag 6, torsdag 14-07-2022


Zamosc - Krakow km.300

Vi kører igen i dag igennem den meget smukke polske natur, på tværs af alle de store veje, med udsigt til Karpater bjergene mod syd kører vi mod Krakow. Inden aftensmaden tager vi en guided tur i elbil rundt til flere af byens seværdigheder. M+F+A.
Dag 7, fredag 15-07-2022


Krakow hviledag

Hviledagen i Krakow, som er Polens kulturelle hovedstad, kan man bla. bruge til at gå på opdagelse i den gamle bydel, se markedspladsen Rynel Glòwny, en smuk plads fra 1200 tallet omgivet af cafeer og små gader med butikker. Der er også mulighed for at besøge Oskar Schindlers fabrik, KZ lejren i Auschwitz eller den berømte saltmine Wieliczka ca.15 km. uden for byen, i den har minearbejdere udhugget saltskulpturer gennem århunderde og den er også på Unescos verdenskulturarvsliste. M.
Dag 8, lørdag 16-07-2022


Krakow - Klodzko km.260

Vi forlader det skønne Krakow og bevæger os igen ud i den Polske natur, ad mindre veje kører vi mod Klodzko. Klodzko ligger i det sydlige Polen tæt på grænsen til Tjekkiet, naturmæssigt ligger byen i en bred dal omgivet af bjerge og gennemstrømmes af floden Nysa. M+F+A.
Dag 9, søndag 17-07-2022


Klodzko - Zielona Gora km.250

Zielona Gora ligger på en skovrig højde mellem floderne Odra og Bóbr. På det gamle torv (StaryRynek) ligger der mange fredede bygninger fra det 18. og 19.århundrede. M+F+A.
Dag 10, mandag 18-07-2022


Zielona Gora - Niederfinow km.230

Inden aftensmaden besøger vi det gamle "skibshæveværk" ved Oder-Havel kanalen, kun 400meter fra vort hotel. M+F+A.
Dag 11, tirsdag 19-07-2022


Niederfinow - Gedser km.270

Her er du tæt på Berlin, ønsker du efterfølgende en storbyferie så klarer vi også det. Endnu en flot køredag igennem det tidligere Østtyskland til Rostock. Afsejling 13.30. Ankomst Gedser 15.30 M.
Gå til siden med PRAKTISK INFORMATION


Copyright©2006-2016 Moto Mundo Aps. Alle rettigheder forbeholdt. Website af Emil Tin. Webmaster Martin Vestergaard.