Sydafrika

Den helt store motorcykeloplevelse, tæt på befolkningen og landets bevægende historie - og elefanterne, hvalerne og vinen!

DET AUTENTISKE SYDAFRIKA
En stor rejse gennem et stort land. Kryds hele det kæmpe land fra Johannesburg til Cape Town på lejet motorcykel eller i en bekvem følgebil.
Se hvaler ud for Cape Town, tag på elefantsafari, nyd det førsteklasses køkken og den fremragende vin. Kør på veje af europæisk standard gennem nogle af Afrikas mest spektakulære landskaber. Tid til fordybelse i naturen og kulturen. Autentisk kontakt med sorte og hvide sydafrikanere. Bliv ført ind i Sydafrikas historie og kultur fra de første hulemalerier til Nelson Mandela og det nye Sydafrika.

Oktober er mildt forår i Sydafrika. Du kan vælge mellem flere nye BMW-modeller. Og for dem der foretrækker fire hjul er der plads i den bekvemme følgebil. Al bagage bliver kørt i følgebilen. Moto Mundo har gode erfaringer med den fleksibilitet og gode stemning det giver at kombinere motorcykel og bil. For at give alle deltagere en kvalitetsoplevelse er gruppestørrelsen begrænset til max. 18.

Se fotos fra Moto Mundos Sydafrikatur 2007 under /fotos/.


Klik på et af billederne ovenfor for at forstørre eller SE FLERE FOTOS


Rejsedatoer
Startsted
København/Johannesburg
Pris
17 dage
MOTORCYKEL: 34.400 kr.
BAGSÆDE/BIL: 27.400 kr
Prisen inkluderer:
fly, motorcykelleje (BMWF650, tillæg for BMW GS1200 kr. 4200), entreer, hotel i delt dobbeltværelse (spændende steder, vekslende fra nationalpark-hytter til ****lodge),
fuld forplejning inkl. festmiddag

Prisen inkluder ikke benzin, drikkevarer og personlige udgifter.
Enkeltværelsetillæg 3300 kr.
Der kræves ikke visum til Sydafrika.
Slutsted
Cape Town/København
Varighed
17 dage
Motorcykeltype
Du kan vælge mellem BMWs bedste rejsemaskiner F650 og R1200GS
Rute
Ca. 3000 km. Europæisk standard asfaltveje, gode grusveje. Daglig 200-300 km.
Hviledage
Hviledage i Drakensberg nationalpark, Addo nationalpark og Cape Town.
Overnatning
Dobbeltværelser med eget bad i nationalparkhytter, udsøgte mindre hoteller og luksus lodge.
Highlights
Guider med dyb indsigt i Sydafrikas kultur og stort personligt netværk i landet.
Drakensberg, berømte pas-veje, Mandelas Afrika, townships, safari, hvaler og vin.
Ekstra:
Sani pass er extratilbud, og kræver off--road erfaring.

Turen dag for dag

Dag 1


AFREJSE FRA KØBENHAVN

Afrejse fra København 16:05 med Iberia. Mellemlanding i Madrid.
Dag 2


ANKOMST TIL JOHANNESBURG

Ankomst til Johannesburg 10:25, transfer til vores hotel. Hvil og frokost. Rundtur i Johannesburg med besøg på det nyåbnede og bevægende Apartheid Museum. Aftensmad på hyggelig restaurant.
Dag 3


JOHANNESBURG - DRAKENSBERG (400 KM)

Tidlig start. Vi forlader den store metropolis og industriområderne. Eneste dag med motorvej. Om eftermiddagen bjergveje ind i de dramatiske Drakensberg til bjerg-resorten Didima, hvor vi skal bo i to dage.
Dag 4


DRAKENSBERG TIL FODS (0 KM)

Dagens højdepunkt er vandringen op til hulerne med de berømte khoisan klippemalerier, vidnesbyrd om det sydlige Afrikas første mennesker. God tid til at vandre i bjergene på egen hånd.
Dag 5


DRAKENSBERG - SANI PASSET (230 KM)

Efter en solid morgenmad kører vi af små veje gennem Drakensberg med spredte Sotho-landsbyer. Asfalt og grusveje der kan få hjertet til at banke af fornøjelse hos enhver motorcyklist. Vel fremme i landsbyen Sani kan dem der har lyst prøve kræfter med den berømte/berygtede bjergvej op til det højeste pas i det sydlige Afrika. Vi kommer her ind i Lesotho. Samme vej tilbage.
Dag 6


SANI - THE WILD COAST (370 KM)

Et åbent, stort landskab med små runde afrikanske hytter på bakkerne. Langt fra turismes hovedstrømme og stadig et af landets fattige områder. Ad snoede veje kommer vi ud til den storslåede Wild Coast hvor vi skal bo helt ude på stranden i et bekvemt hotel.
Dag 7


THE WILD COAST - BISHO (250 KM)

En dag der står i Nelson Mandelas tegn. Her i det mest "afrikanske" Sydafrika vil vi besøge den landsby, hvor han voksede op. I Bishos sorte bydel vil vi komme med til afrikansk gudstjeneste, en oplevelse man ikke skal gå glip af. Vi overnatter i et premieret hotel startet af en karismatisk sort kvinde.
Dag 8


BISHO - ADDO NATIONAL PARK (250 KM)

Addo nationalparken er berømt for sine mange elefanter. Vi skal bo i hytter tæt på parken og vil have meget gode muligheder for at se elefanter og andre vilde dyr på vores safari inde i nationalparken.
Dag 9


ADDO NATIONAL PARK (0 KM)

Slap af ved poolen, nyd det herlige vejr, kør ud med rangers og se på dyrene, Addo har alle the big five og er især berømt for sin store bestand af elefanter. Overnatning i luksus hytter.
Dag 10


GARDEN ROUTE: ADDO - TSITSIKAMMA (275 KM)

Sydafrikas berømte "Garden Route". Hele dagen følger vejen det Indiske Oceans grønne, frodige kyst. Frokost i Cape Sct. Francis, surfernes paradis inden vi når frem til nationalparken Tsitsikamma der huser nogle af verdens største træer. Overnatning i parken helt ud til det Indiske Ocean i bekvemme hytter
Dag 11


TSITSIKAMMA - PRINCE ALBERT (275 KM)

Svimlende udsigter fra de 2000 meter høje Groot Swartberge. Bag canyon'en Meiringspoort skifter landskabet brat til den knastørre Karoo-slette som kan give mindelser om Australiens outback. Dagen ender i den lille charmerende by Prince Albert, hvor vi skal bo på Swartberg Hotel, Sydafrikas næstældste hotel.
Dag 12


PRINCE ALBERT - MONTAGU (270 KM)

Sydafrika har ikke Route 66, men Route 62, en smuk bjergvej gennem områder med vinmarker, frugtplantager og strudsefarme. Dagens højdepunkt er de enorme Cango Caves, nogle af verdens mest berømte huler. Vi overnatter på en frugtfarm i smagfuldt indrettede tidligere landarbejderboliger.
Dag 13


HVALER OG VIN: MONTAGU - STELLENBOSCH (300 KM)

Dagens begivenhed er hvalsafari. Hermanus regnes for et verdens bedste steder at se hvaler fordi de netop her svømmer tæt op ad kysten. Frokost og udflugt. Fra hvaler til vin er der kun hundrede kilometer. Sydafrikas mest berømte vindistrikter finder vi i bjergene lige udenfor Cape Town. Vi overnatter på en vinfarm ? og der er selvfølgelig mulighed for at smage på de lokale produkter.
Dag 14


STELLENBOSCH - KAP DET GODE HÅB - CAPE TOWN (175 KM)

Om formiddagen besøger vi en af Stellenbosch' ældste vinfarme. Om eftermiddagen kører vi helt ud til Kap Det Gode Håb hvor det Indiske Ocean og Atlanterhavet mødes. Smuk ankomst til Cape Town ved foden af Table Mountain. Farvel til motorcyklerne. Vi fejrer at vi er nået frem til Cape Town med en traditionel Cape-Malaj festmiddag. Vi bor to nætter på et bekvemt hotel i den berømte Waterfront.
Dag 15


CAPE TOWN - HVILEDAG (0 KM)

Udflugt til Robben Island, fangeøen ud for Cape Town, hvor Nelson Mandela sad de fleste af sine 27 år i fængsel. Mulighed for at opleve Cape Town på egen hånd f.eks. shoppe ved det store souvenir- og antikvitetsmarked på Greenmarket Square. Om aftenen vil vi finde et stemningsfuldt musiksted for at høre den glade jazz Sydafrika er så kendt for.
Dag 16


CAPE TOWN - AFREJSE 17:00

Der bliver tid til at opleve Cape Town's townships på et meget tankevækkende besøg til fattige bydele som Lange og Khayalitsa. Transfer til lufthavnen om eftermiddagen. Flyskift i Johannesburg.
Dag 17


ANKOMST KØBENHAVN 17:00

Gå til siden med PRAKTISK INFORMATION


Copyright©2006-2016 Moto Mundo Aps. Alle rettigheder forbeholdt. Website af Emil Tin. Webmaster Martin Vestergaard.