chile

En on/off-road tur gennem natur af absolut verdensklasse

Chile har en ekstra stjerne i vores bog over fantastiske steder at rejse på motorcykel. Chile ligger langt og smalt dramatisk omkranset af Andesbjergene på den ene side og Stillehavet på den anden. I nord, hvor denne tur finder sted, vil du se vilde ørkenbjerge, fantastisk flot kyst og vidunderlig smuk ørken.


Klik på et af billederne ovenfor for at forstørre eller SE FLERE FOTOS


Rejsedatoer
Startsted
Vi flyver fra København til Santiago.
Pris
På motorcykel 37.400 kr
I følgebil 32.400 kr

Prisen inkluderer:
fly/følgebil, motorcykel, indgang i nationalparker og fuld forplejning (13 overnatning m. morgenmad, 11 frokost og 10 aftensmad)

Prisen inkluder ikke:
Benzin, drikkevarer og personlige udgifter

Tillæg for enkeltværelse 1800 kr
(Det kan ikke garanteres at der kan skaffes enkeltværelser alle nætter)
Slutsted
Vi følger dig helt til toget i Kastrup!
Varighed
16 dage
Motorcykeltype
KTM, motorcykler der er gode både til asfalt og grus
Rute
Vi flyver nordpå fra Santiago, så du starter turen uden transport-strækning på motorcyklen. Ialt ca. 2100 km, ca. 50% asfalt/ 50% grus.
Hviledage
Valgfri hviledag eller udflugt i Putre og San Pedro de Atacama
Overnatning
Gode hoteller i byerne, lokale herberger og naturpark-hytter i bjergene og en enkelt camping-overnatning i ørkenen
Highlights
Andesbjergene, ørkenlandskaber blandt de flotteste i verden, vild stillehavskyst, nat ved varm kilde
Ekstra:
Dele af turen foregår på dårlige veje, og i højder op til 4500 meter.
Turen gennemføres ved tilmelding af en gruppe på min 10 motorcykler.

Turen dag for dag

Dag 1


Afrejse fra København

Vink farvel til dansk vinter. Vi flyver om aftenen over Atlanten, til den anden side af jorden og mellemlander i Sao Paulo, Brasilien.
Dag 2


Ankomst til Santiago, Chile

Vi lander midt på dagen i Santiago, Chiles hovedstad. Herfra vi tager et indenrigsfly to timer videre til Calama i Nordchile, hvor vi skal bo på et rart hotel.
Dag 3


Vi får motorcykler i Calama

I Calama venter KTM motorcyklerne os. Vi starter fredeligt ud med at suge ørkenen til os fra en god asfaltvej. Vi ender dagen i Tocopilla ved Stillehavskysten.
Dag 4


Langs kysten til Iquique

Her fornemmer du virkelig Chiles usædvanlige geografi som det ligger langstrækt mellem Andesbjergene og Stillehavet. Vi kører nordpå ad Ruta 5, der snor sig langs kysten. Den samme vej der langt mod nord bliver til den berømte Rute 101 i Califoninen, med Big Sur. Kysten i Chile kan GODT måle sig! Og her er ingen tåge, men strålende klart i den tørre luft.
Dag 5


Arica, byen med 300 solskinsdage om året

Arica er Chiles nordligste by, og et sted hvor det næsten altid er solskin. For at komme dertil krydser vi en enorm canyon. En mægtig ridse i ørkenen. Fra kanten kan du se ud over ørkenen og havet. Det er et øde land og de små fiskerlandsbyer ligger i et fantastisk månelandskab.
Dag 6


Op i bjergene til Lauca nationalparken

Herfra starter vores opstigning mod Andesbjergene. Vi har to nætter i Putre i 3000 meters højde så vi kan vende os til den tynde luft. Herfra er der ikke meget asfalt før vi igen når Calama, ved enden af vores loop.
Dag 7


Lauca nationalpark

Dette er råt og vild landskab, og noget at det smukkeste. Vi finder rytmen på jordvejen, og overnatter igen i Putre efter en tur til Lauca, en af Chiles mest berømte nationalparker. Befolkningen er her aymara-indianere som i Peru.
Dag 8


Gennem Andesbjergene til Colchane

Her får du lejlighed til at mærke hvad en KTM virkelig kan på dårlige veje. Nyd udsigten til den blændende hvide saltsø Surire og nogle af verdens højeste vulkaner i en af de verdens mest ekstreme ørkener.
Dag 9


Pica

Dette er ikke et sted hvor mange turister kommer. Vi er langt fra den nærmeste asfaltvej. Support bilen er med os, og vores lokale guides finder vej sammen med os. Vi tager os god tid til at lade det enorme landskab synke ind. Her er større end du kan forestille dig. Dagen ender nede i oasebyen Pica, berømt for sin frugt og varme kilder.
Dag 10


Ollagüe

Du kommer til at sove godt i nat i de høje bjerge helt inde ved grænsen til Bolivia. Dette er kørsel der kræver opmærksomhed. Belønningen er stor og du vil ikke blive træt af suset af endnu en pragtfuld udsigt der springer frem efter det næste sving.
Dag 11


Eventyrnat ved Tatio-gejseren.

Dagen byder på spændende gruskørsel mellem 6000 meter høje vulkaner. Vores mål er Tatio, Chiles mest berømte gejser, Du kan bade i verdens mest eventyrlige boblebad. Vi slår lejr og tilbringer natten så vi kan opleve gejseren der kun springer tidligt om morgenen.
Dag 12


Udflugt fra San Pedro de Atacama

Midt på dagen når vi byen San Pedro de Atacama. Dagen er din. Du kan køre med hen til en hemmelig og uberørt saltsø i ørknen. Vandet er så salt at hårene på dine arme bliver til stålbørster. Et magisk sted. Du kan også besøge Valle de Luna - Månedalen, vis overflade er dækket af salt, eller hoppe i en varm kilde et par timer derfra, eller bare dase rundt i den lille hyggelige by.
Dag 13


Calama

Vi ender loopet med at krydse Chiles største saltslette, den blændende hvide Salar de Atacama, før vi afleverer motorcyklerne i Calama. Der er god tid til at nyde de sidste kilometer på asfalt. Aftenen er din, til at opleve livet i Calama, en midre by i Chile. Gå f.eks. en tur på markedet og spis en grillet fisk med et glas af den gode chilenske vin til.
Dag 14


Santiago

Flyturen til Santiago tager kun et par timer. Resten af dagen er din. Santiago er den måske mest moderne hovedstad i Sydamerika. Byen har et stærkt finanscenter, imponerende museer, og du har mulighed for at shoppe eller vandre rundt med dit kamera. Vi spiser afskedsmiddag sammen og fejrer vores tur!
Dag 15


Afrejse fra Santiago

Vi siger farvel til vores dygtige lokale partnere og tager flyveren tilbage til Europa.
Dag 16


Ankomst København

Vi lander i København kl. 14. Vel hjemme kan du pakke kufferten ud med mudret og støvet motorcykeltøj og et kamera fyldt med oplevelser for livet.
Gå til siden med PRAKTISK INFORMATION


Copyright©2006-2016 Moto Mundo Aps. Alle rettigheder forbeholdt. Website af Emil Tin. Webmaster Martin Vestergaard.