Tatrabjergene på grænsen mellem Polen og Slovakiet - 10 dage

Besøger de historiske storbyer som Wroclaw og Krakow mv. Guided byrundtur i el-bil i Krakow.

Rejsedatoer
Startsted
Opsamling i Jylland ved Kruså eller vi mødes i Lübeck til frokost.
Pris
MOTORCYKEL: 12.700,00 dkr. pr.person i delt dobbeltværelse.
Tillæg for enkeltværelse 2.300,00 dkr.
INKLUDERET:i prisen er alle overnatninger, morgenmad (M) og aftensmad (A) alle dage, 6 frokoster (F), samt guided byrundtur i Krakow. Dansk rejseleder fra start til slut. Betaling til Rejsegarantifond.
IKKE INKLUDERET: Bensin, drikkevarer og parkeringsafgifter.
Max. 10-14 deltagere på denne tur. Afhængig af antallet af bagsædepassagerer.
Ret til ændringer forbeholdes.
Slutsted
Vi gør et frokostophold i Lübeck og siger farvel til dem der skal med færgen til Sjælland.
Varighed
10 dage
Motorcykeltype
Denne tur kræver ikke nogen speciel type motorcykel.
Rute
Turen går hovedsagelig af de mindre veje, motorveje benyttes kun i beskedent omfang, vi nyder naturen igennem Tyskland, Polen og Tjekkiet.En dagstur af de små snoede veje i Tatrabjergene. Videre mod sydvest og op til nationalparken i det nordlige hjørne af landet, inden vi igen kører ind i Tyskland.
Ialt cirka 2500 km.
Hviledage
2

Overnatning
Gode hoteller og pensioner mv.
Highlights
Besøger de historiske storbyer som Wroclaw, Krakow mv.Guided byrundtur i el-bil i Krakow. Mulighed for besøg i Auschwitz, Wieliczka Saltminen, Schindlers fabrik mm.
Dejlige Tatrabjerge og Zakopane, gode snoede veje og små hyggelige byer.
Ekstra:
Ved turens begyndelse vil du få udlevet kort- materiale over turen samt Moto Mundo T-shirt.
Ret til ændringer af rute og indhold forbeholdes.

Turen dag for dag

Dag 1


Danmark - Niederfinow
(Lübeck - Niederfinow km 340)

Opsamling i Jylland ved Kolding eller vi mødes i Lübeck til frokost, hvorefter vi fortsætter i samlet flok til vores første overnatningssted i landlig idyl i Niederfinow. Fortrinsvis ad de mindre veje, men i den udstrækning som tiden tillader det. Niederfinow ligger lige nord for Berlin.
A

Dag 2


Niederfinow - Wroclaw km 360

Fra morgenstunden besøger vi det gamle "skibshæveværk" ved Oder-Havel Kanalen, kun 400 meter fra vort hotel. Efter dette besøg kører vi mod grænsen til Polen, gennem det flade lavland og hyggelige små byer, med et mylder af storke og landbrugsaktiviteter. I Zielona Gòra som ligger på et skovrigt højde mellem floderne Odra og Bòbr, spiser vi frokost på det gamle torv (Stary Rynek) omkranset af fredede bygninger fra det 18. og 19. årh. Derefter går turen videre mod Wroclaw (den grønne by). Floden Oder snor sig gennem byen og et grønt bælte løber langs kanalerne. Den gamle by er smukt genopbygget efter krigen.
M+F+A
Dag 3


Wroclaw - Krakow km 270

Vi forlader Wroclaw og kører langs Sudeterbjergene mod Krakòw. Kører gennem landbrugsland og skove til vi når Opole, hvor vi indtager vores frokost. Dernæst går turen videre til Krakòw. I denne historiske by skal vi bo i det jødiske kvarter (Kazimierz) på et hotel tæt ved torvet hvor en del af filmen "Schindlers liste" blev optaget. Krakòw er en storby, men har bevaret meget af sin charme med små cafeer og barer. Inden aftensmaden tager vi på en guided tur i elbil rundt i byen.
M+F+A
Dag 4


Hviledag i Krakow

Hviledagen i Krakòw, som er Polens kulturelle hovedstad, kan man bl.a. bruge til at gå på opdagelse i den gamle bydel, se markedspladsen Rynek Glòwny, en smuk plads fra 1200 tallet omgivet af cafeer og små gader med butikker. Der er også mulighed for at besøge Oskar Schindlers fabrik, KZ lejren Auschwitz eller den berømte Wieliczka saltmine ca. 15 km fra byen. I den har minearbejdere udhugget saltskulpturer gennem århundrede og den er på Unescos verdenskulturarvsliste.
M+A
Dag 5


Tatrabjergene

Heldagstur rundt i Tatrabjergene på grænsen imellem Polen og Slovakiet. Dejlige snoede men gode veje, hyggelige små byer og en fantastisk natur. Zakopane som er Tatrabjergenes centrale by ligger midt i bjerge med evig sne, vandfald og bjergsøer. Se de særlige træhuse i Chocholow som er udsmykket med fine udskæringer og små malerier.
M+F+A
Dag 6


Krakow - Olomuc km 280

Vi forlader den hyggelige by Krakòw og kører i et meget smukt bjerglandskab med masser af sving og gode veje, gennem små bjergbyer med maleriske huse. Vi er nu kommet på den anden side af Tatra bjergene. Vores frokost denne dag indtages i Cieszyn som er grænseby mellem Polen og Tjekkiet. Floden Olše, en biflod til Oder danner danner denne grænse. Efter frokost bevæger vi os videre ind i Tjekkiet og kører gennem store landområder omgiver af skov og bjerge.
M+F+A
Dag 7


Olomuc - Dècin km 300

Fra Olomuc går turen op til Nordbøhmen, vi kører faktisk tværs gennem Tjekkiet op mod grænsen til Tyskland til byen Decin. Det er bakkede landskaber med et væld af borge og slotte, (med hver deres spøgelse) kurbyer og kildevand er det der kendetegner denne del af landet. Lige udenfor byen Decin hvor vi skal bo, ligger Labskè Piskovce som er et landskab formet af sandstensklipper, og på vej dertil kører vi gennem Krkonosè nationalpark.
M+F+A
Dag 8


Hviledag.

Udflugts muligheder for denne hviledag vil oplagt være at tage en sejltur på floden i Kamenice-kløften hvor man kan se de flotte sandstensklipper tæt på. dette kan kombineres med en spændende vandretur højere op i landskabet. Eller man kan tage til Liberec (70km) som ligger på grænsen til det store naturområde Jizerske Hory, og bl.a. se det rumskibslignende Jested tårn, som troner over byen. Et besøg på Skoda Museum er også en mulighed (78 km).
M+A
Dag 9


Hrensko - Arendsee km 410

Fra Hrensko i Tjekkiet kommer vi hurtigt over grænsen til Tyskland, følger Elben et langt stykke ad små landeveje, til vi når vores sidste overnatningssted i Arendsee i det norlige Tyskland. Vi spiser en god afskedsmiddag på vort hotel.
M+F+A
Dag 10


Arendsee - Lübeck km 220

Den sidste samlede kørsel går fra Arendsee til Lübeck, hvor vi evt.spiser en let frokost, siger tak til hinanden for hyggeligt selskab og tager afsked med dem der skal med færge til Sjælland.
M
Gå til siden med PRAKTISK INFORMATION


Copyright©2006-2016 Moto Mundo Aps. Alle rettigheder forbeholdt. Website af Emil Tin. Webmaster Martin Vestergaard.