Polen fra nord til syd langs Vistula - 13 dage.

Rejs med os langs floden Vistula fra Gdansk til Krakow. Vistula er Polens længste flod på over 1300km. Vi besøger også de historiske storbyer Gdansk, Warszawa, Krakow og Wroclaw.Rejsedatoer
Startsted
Karlskrona i Sverige. Eller vi mødes et sted i Danmark og følges.
Pris
MOTORCYKEL: 13.800,00 dkr. pr.person i delt dobbeltværelse.
Tillæg for enkeltværelse 2.300,00 dkr.
BAGSÆDEPASSAGER: 11.900,00 dkr.
INKLUDERET:i prisen er alle overnatninger, morgenmad (M), 10 aftensmad (A), 8 frokoster (F), samt guided byrundtur i Krakow. Dansk rejseleder. Betaling til Rejsegarantifond.
IKKE INKLUDERET: Bensin, drikkevarer, parkeringsafgifter og drikkepenge.
Max. 10-14 deltagere på denne tur. Afhængig af antallet af bagsædepassagerer.
Ret til ændringer forbeholdes.
Slutsted
Lübeck. Eller vi følges videre til Danmark.
Varighed
13 dage
Motorcykeltype
Denne tur kræver ikke nogen speciel type motorcykel.
Rute
Vi følger Polens længste flod Vistula fra Gdansk over Warszawa til Krakow. Efter et par dage i Krakow kører vi ind i det nordlige Tjekkiet og videre op gennem Tyskland.
Hviledage
4 hvile/sightseeing dage i Gdansk, Warszawa, Krakow og Decin.
Overnatning
Gode 3* hoteller i centrum af alle de polske byer vi besøger.
Highlights
Museet ved skibsværftet i Gdansk, Elblag kanalen, borgen Malbork. Besøger de historiske storbyer som Gdansk, Warszawa, Wroclaw, Krakow mv. Guided byrundtur i el-bil i Krakow. Mulighed for besøg i Auschwitz, Wieliczka Saltminen, Schindlers fabrik mm.

Ekstra:
Ved turens begyndelse vil du få udlevet program og kortmateriale over Polen samt Moto Mundo`s Polen T-shirt.

Turen dag for dag

Dag 1


Sverige (Karlskrona) - Polen (Gdynia)

Vi mødes i god tid inden færgeafgang klokken 21.00. En dejlig 10 timers sejltur og en god nattesøvn venter forude på vores vej tværs over Østersøen.
Dag 2


Gdynia - Gdansk km 35

Vi kommer i land fra færgen i Gdynia klokken 08.00 og spiser morgenmad i feriebyen Sopot som det første. Sopot har europas længste træmole, som strækker sig 500 meter ud i bugten. Herefter besøg ved skibsværftet i Gdansk hvor Lech Walesa arbejdede. Interessant interaktiv udstilling som fortæller om Polen under kommunismen. Indkvartering på hotel i centrum af Gdansk.
M+F+A
Dag 3


Gdansk

Morgenmad på hotellet og sightseening i den gamle by til fods. Eftermiddagen til fri afbenyttelse. Se bla. Kongevejen der er den den største turist-attraktion i det gamle Gdansk. Vejen er i dag gågade og strækker sig fra Højlandsporten til Den Grønne Port langs Den Lange Gade (ul.Dluga) og Det Lange Torv (Dlugi Targ).
Kongevejen er det perfekte sted at starte en gåtur i Gdansk. Her kan byens atmosfære opleves i fred for trafikken, og man kan få et indtryk af arkitekturen og byens historie, hvis man går ind på de museer, der ligger på vejen. Der er også mange cafeer og restauranter, hvorfra man kan nyde de smukke omgivelser.
M+A
Dag 4


Gdansk - Torun km.280

Vi bevæger os nu ud i det grønne polske landskab langs floden Vistula, vi skal have den næste overnatning i Torun.
Men inden da besøger vi Elblag kanalen hvor skibene bliver fragtet over land på skinner. Kun 2 kanaler i verden blev bygget på denne måde. Kort efter gør vi et ophold ved middelalderborgen Malbork og spiser frokost, inden turen går videre.
Byen Torun er kendt i hele Polen, men også langt ud over landets grænser takket være den store astronom Nicolaus Kopernikus, smagen af de berømte honningkager og ikke mindst charmen og atmosfæren i en af Europas smukkeste, gamle byer. Toruns historiske bymidte, repræsenteret ved et velbevaret kompleks af middelalderlig arkitektur og den oprindelige byplan, blev optaget på UNESCOs liste over verdens kulturarv i 1997.
Torun var en velhavende hansestadshavn og et af de vigtigste handels-og kulturcentre i denne del af Europa.
M+F+A
Dag 5


Torun - Warszawa km.230

Midt på formiddagen fortsætter vi vores tur langs Vistula, langs grønne flodbredder til Ciechocienk med deres særlige måde at fremstille salt på og videre til Wloclawek for besigtige det store sluseanlæg og vandkraftværk ved floden. Efter yderligere en times kørsel kommer vi til Plock hvor vi på byens torv, Stary Rynek indtager vores frokost. Byen Plock blev grundlagt i 900-tallet. Vi kører videre mod Warszawa.

M+F+A
Dag 6


Warszawa

Warszawa har været Polens hovedstad siden 1596, da Sigismund III flyttede hovedstaden fra Kraków. Byen ligger ved Wislas løb og har cirka 1,7 millioner indbyggere. Den har tidligere været under preussisk, svensk, russisk og tysk kontrol. Heldigvis er Warszawa meget mere end lidelseshistorie. Fra at være en lidt grå centraleuropæisk hovedstad er der opstået et pulserende centrum med et blomstrende kulturliv på alle niveauer.
Warszawas gamle bydel er et besøg værd, Udforsk de små gader omkring Marszalkowska-gade, som vrimler med små barer og restauranter, beregnet for lokale og som regel til særdeles rimelige priser.
Nyd arkitekturen, de overlevende bygninger fra før 2. verdenskrig, som står side om side med pompøse eksempler på realsocialistisk arkitektur og elegante, moderne boligblokke.
En tur over på den højre side af floden, som stort set ikke blev berørt af krigshandlingerne for 70 år siden. Her står de gamle huse i forfalden majestæt, og giver et indtryk af en svunden tid. Fra at have været Warszawas slum opstår der nu kunstgallerier og undergrundscafeer, og man forsøger at restaurere de gamle bygninger med respekt for deres egenart.
Uanset hvor man befinder sig i byen er der en stor park i nærheden.
M
Dag 7


Warszawa - Krakow km.370

Fra Warszawa mod Krakow. Vi tager kaffepausen i Kazmierz Dolny, malerisk beliggende by lige ved floden og med de smukkeste byhuse fra 1600-tallet. De fleste bygninger i byen er bygget af kalksten fra områdets klipper.
Frokost i den middelalderlige by Sandomierz som ligger på syv høje og hører til de smukkeste og ældste byer i Polen. Over 120 arkitektoniske monumenter, som går tilbage til forskellige perioder, er bevaret her. I den velbevarede middelalderlige del af byen finder man renæssancerådhuset midt på den gamle markedsplads og St. James’ kirke, der er en af de ældste murstenskirker i Polen.
M+F+A
Dag 8


Krakow

Hviledagen i Krakòw, som er Polens kulturelle hovedstad, kan man bl.a. bruge til at gå på opdagelse i den gamle bydel, se markedspladsen Rynek Glòwny, en smuk plads fra 1200 tallet omgivet af cafeer og små gader med butikker. Der er også mulighed for at besøge Oskar Schindlers fabrik, KZ lejren Auschwitz eller den berømte Wieliczka saltmine ca. 15 km fra byen. I den har minearbejdere udhugget saltskulpturer gennem århundrede og den er på Unescos verdenskulturarvsliste.
M+A
Dag 9


Krakow - Wroclaw km.300

Vi forlader Krakow og kører langs Sudeterbjergene mod Wroclaw. Kører gennem landbrugsland og skove til vi når Opole, hvor vi indtager vores frokost. Wroclaw er Polens 4. største by og regionalhovedstad for Nedre Schlesien. Wroclaw er kendt som en Polens mest dynamiske byer og har en historie præget af fortiden som tysk indtil afslutningen af 2. verdenskrig.
M+F+A
Dag 10


Wroclaw - Decin km.300

Dagens køretur går fra Polen over grænsen til Tjekkiet, igennem bjergrigt landskab til den lille by Nove Mesto Nad Matuji hvor frokosten indtages på byens historiske, højt beliggende, torv.
M+F+A
Dag 11


Hviledag

Udflugts mulighederne for denne hviledag vil oplagt være at tage en sejltur på floden i Kamenice-kløften hvor man kan se de flotte sandstensklipper tæt på. dette kan kombineres med en spændende vandretur højere op i landskabet. Eller man kan tage til Liberec (70km) som ligger på grænsen til det store naturområde Jizerske Hory, og bl.a. se det rumskibslignende Jested tårn, som troner over byen. Et besøg på Skoda Museum er også en mulighed (78 km). Eller en flot køretur ad snoede veje igennem nationalparken og de romantiske bjerge i grænselandet mellem Tyskland og Tjekkiet. Området hedder Sächsische Schweiz - på dansk Saksiske Schweiz.
M+A
Dag 12


Decin - Arendsee km.410

Fra Decin i Tjekkiet kommer vi hurtigt over grænsen til Tyskland, følger Elben et langt stykke ad de små landeveje. Frokoststop i den lille hyggelige tyske by Dahme/Mark, videre til vi når vores sidste overnatningssted i Arendsee i det norlige Tyskland. Vi spiser en god afskedsmiddag på vort hotel i landlige omgivelser.
M+F+A
Dag 13


Arendsee - Lübeck km.220

Morgenmad på vort hotel i Arendsee. Mod nord til et kaffestop i Schwerin og videre til frokost i Lübeck. Her tager vi afsked med dem der skal til færgen i Puttgarden og hjem til Sjælland, vi andre kører videre over Pløn, Kiel og Slesvig mod den danske grænse.
M+F
Gå til siden med PRAKTISK INFORMATION


Copyright©2006-2016 Moto Mundo Aps. Alle rettigheder forbeholdt. Website af Emil Tin. Webmaster Martin Vestergaard.