Albanien tur-retur - 18 dage.

Albanien, Europas glemte juvel. Vær med som nogen af de første turister i det tidligere ellers så lukkede land. Spændende afkroge af Albanien udforskes.Foruden at du får 5 Balkan lande,Adriaterhavskysten,Dubrovnik
den gamle bro i Mostar, Istrien mv.RESERVER PLADS PÅ DENNE TUR (TRYK HER)

Se flere fristende billeder fra vore ture rundt i Albanien, se under Fotos / Albanien.


Rejsedatoer
Startsted
Hamborg.
Pris
MOTORCYKEL: 18.900,00 kr. pr.person i delt dobbeltværelse.Tillæg for enkeltværelse 2.600,00 kr. Hoteller, ikke biltog.
BAGSÆDEPASSAGER: 15.400,00 kr.
INKLUDERET:i prisen er alle overnatninger og morgenmad (M),11 frokoster (F), 12 aftensmad (A) samt diverse entreer (2). Biltog fra Hamburg til Innsbruck og retur. Sikker parkering om natten på hele turen.
Dansk rejseleder samt lokalguide i Tirane.Betaling til rejsegarantifond.
IKKE INKLUDERET:Bensin og drikkevarer.
Strækninger med vejafgift.
Slutsted
Hamburg.
Varighed
18 dage
Motorcykeltype
Denne tur kræver ikke nogen speciel type motorcykel.
Rute
Turen går med biltog fra Hamburg til Innsbruck, videre gennem Østrig, Italien, Slovenien,Kroatien,Montenegro til Albanien og retur,med et smut til Mostar i Bosnien. Der benyttes ikke samme rute gennem de nævnte lande. På den første dag mod sydens varme, kører vi en transportstrækning på motorvej men ellers følges Adriaterhavs-kysten på store dele af ruten. På vejen nordpå igen køres der en rute inde i landene, delvis væk fra kysten. En enkelt overnatning i Mostar og på Istrien, inden biltoget hjem. Vi skal køre ca.1200km rundt i Albanien. Turen ialt ca.3500km.
Hviledage
4

Overnatning
Gode 3 og 4 stjernede hoteller,pensioner mv.
Highlights
Brennerpasset på grænsen mellem Østrig og Italien. Den Kroatiske og Albanske Adriaterhavskyst. Sol,varme,strand og det uopdagede men meget gæstfrie Albanien hvor naturoplevelserne står i kø. Den berømte gamle bro i Mostar samt meget, meget mere.
Ekstra:
Informationsmøde afholdes 13.august. Her vil du få udleveret program, kortmateriale over Albanien samt Moto-Mundo Albanien T-shirt. Vi er værter ved en let frokost til informationsmødet.

Turen dag for dag

Dag 1


Danmark - Innsbruck

Med biltog fra Hamburg til Innsbruck. Du er selvfølgelig også velkommen til selv at køre til Innsbruck, hvor vi så alle mødes.
A
Dag 2


Innsbruck - Manzano km 300

Vi starter med en køretur ud af Østrig, et smut ind i Italien, via Brennerpasset, til vort første overnatningssted som ligger kun 30km fra Adriaterhavet, øst for Venedig.
M+F+A
Dag 3


Manzano - Senj km 200

Senj er en af de ældste byer i den nordlige del af Adriaterhavet. Den ligger ved havet, ved foden af bjerget Kapela og Velebit som er det største bjerg i Kroatien. Senj ligger på kystvejen, der forbinder Rijeka til den sydlige del af landet, før opførelsen af motorvejen var dette en vigtig rute for alle turister, der rejste mod syd. Symbolet for byen Senj er fæstningen Nehaj som blev bygget tilbage i 1558, og var centrum for Uskoci der med stor succes forsvarede byen mod en stærk hær fra det Osmanniske Rige.
M+F+A
Dag 4


Senj - Dubrovnik km 480

Vi snupper et stykke på motorvej men fortsætter ellers vores tur sydpå langs Adriaterhavets flotte kyst og kommer ret tidligt til Dubrovnik. Vi bruger resten af dagen på at opleve denne spændende by. Gå evt.en tur på den 25 m høje og næsten 2 kilometer lange bymur, som siden 1500 tallet har beskyttet Dubrovnik mod søsiden.
M+F+A
Dag 5


Dubrovnik - Dürres km 300

Formiddagen er til fri afbenyttelse i Dubrovnik inden vi ved middagstid kører videre mod Albanien,og Dürres. Dürres er Albaniens største havneby, men er samtidig også store brede sandstrande.
M+A
Dag 6


Dürres - Tiranë - Dürres km 80

Hviledag,badedag eller næsten. En kort køretur ind til Albaniens spændende hovedstad Tiranë.
Guided rundtur i Tiranë. Besøg på Harley Bar.Tilholdssted for den lokale motorcykleklub.
M+F+A
Dag 7


Dürres - Gjirokaster km 260

Gjirokaster er den største by i den sydlige del af Albanien, ikke langt fra den Græske grænse. Gjirokaster blev i 1961 erklæret for museumsby og i 2005 udnævnt til World Heritage Site af Unesco.
Fødested for Enhver Hoxa Albaniens leder fra 1944-1985.
M+F+A
Dag 8


Hviledag

Gå på byvandring, besøg den store borg eller tag med på en lille udflugt til Sarande, kun 85 km fra Gjirokaster. Sarande er vokset op omkring en mindre bugt og har i dag ca.30.000 indbyggere. Vi følger kysten sydpå tæt på den græske grænse. Svømmer en tur i det dejlige lune vand, på hjemvejen gør vi et stop ved Syri Kaltër, 6 m3 krystalklart vand fra jordens indre springer pr.sekund.
M+A
Dag 9


Gjirokaster - Korcë km 220

Det meste af dagens køretur foregår langs grænsen til Grækenland,en del dårlig vej men det ændrer ikke på den flotte natur vi kører i. Vi gør et frokoststop midt i denne flotte albanske natur, er du til friskfanget fisk er det lige stedet for dig. Du kan følge fangsten og tilberedningen over åben ild, på nærmeste hold.
M+F+A
Dag 10


Hviledag

En lille frokostudflugt til den ensomt beliggende gamle bjergby Voskopojë, her har tiden stået stille i rigtig mange år.Voskopojë var i begyndelsen af de 18 århundrede den største by på hele Balkan også større end Athen. Byen havde dengang mere end 24 kirker. Besøg på byens kloster. Korcë - Voskopojë km 25.
M+F
Dag 11


Korcë - Shkodër km 275

I dag går det nordpå i Albanien, et stykke af vejen går langs med søen Ohrit som danner grænse til Makedonien. Videre gennem Tiranë til Shkodër, her kan vi bla. besøge slottet Rozafa som ligger med den mest fantastiske udsigt over byen og omegnen.
M+F+A
Dag 12


Store udflugtsdag km 160 ca.6,5 time.

Vi i dag en tur op i de Albanske alper, i den del af Albanien som danner grænse til Montenegro. Det er ikke kun bjerge, men også de smukkeste dale i hele landet, vi skal køre igennem. Byen Theth ligger midt i hele dette fantastiske landskab. Så afsides at den er afskåret fra omverdenen hele vinterperioden. Asfaltvej men også ca.25 km "dejlig" stenvej venter forude. Hvis du har lyst.
Nok mest for rigtige offrødder.
M+F+A

Dag 13


Shkodër - Mostar km 310

I dag forlader vi Albanien, kører igennem en del af Montenegro, og videre ind i Bosnien. Vi overnatter i Mostar. Mostar som under krigen i 1992 blev sønderbombet er ved at genopstå i fortidens glans.
Byrundtur til fods, vi går over dem gamle bro og spiser aftensmad på en tarasse med udsigt over floden.
M+F+A
Dag 14


Mostar - Sibenik km 245

I dag krydser vi atter grænse, vi kører fra Bosnien og ind i Kroatien. På en del af dagens køretur følger vi vejen langs med søen Perucko Jazero, området er en del af en stor nationalpark. Søen og dermed nationalparken ligger godt beskyttet mellem 2 bjergkæder. Vi spiser frokost i nærheden af Vrlika inden vi begiver os mod Sibenik og dermed ud til havet.
M+F+A
Dag 15


Sibenik - Porec km 370

Porec er en af perlerne på Istriens kyst langs Adriaterhavet. Ca.17.000 indbyggere og en hyggelig badeby. Ren afslapning. Gå på opdagelse i den gamle by, og tag en svømmetur i det varme Adriaterhav inden det går videre i morgen.
M+F
Dag 16


Porec - Manzano km 150

I dag forlader vi det varme hav, endnu en svømmetur i det varme Adriaterhav, eller hvad med et besøg i de nærliggende Jama Baredine grotter. Her er der også et traktor museum som nabo. Sidst på formiddagen kører vi ud af Kroatien, gennem Slovenien, og får en bid af Italien på vej op til Manzano.
M+A
Dag 17

Manzano - Innsbruck km 300

Vores sidste køredag er en fantastisk flot dag. Igennem små hyggelige italienske bjergbyer, snoede veje med små bjergpas og til sidst får vi køreturen gennem Brennerpasset op til Insbruck i Østrig.
M
Dag 18

Ankomst Hamburg med biltog 08.53.

Gå til siden med PRAKTISK INFORMATION


Copyright©2006-2016 Moto Mundo Aps. Alle rettigheder forbeholdt. Website af Emil Tin. Webmaster Martin Vestergaard.