Albanien tur-retur

Vær med som nogen af de første turister i det tidligere ellers så lukkede land.

Tag med gennem 5 Balkan lande.Denne fantastiske tur går gennem Slovenien,Kroatien, Montenegro,Albanien og Bosnien.Ialt ca.3000km.

Rejsedatoer
Startsted
Hamburg eller Villach
Pris
Kr.11.800,00 pr.person i delt dobbeltværelse. Tillæg for enkeltværelse Kr.2.300,00.
INCLUDERET: Alle overnatninger, morgenmad alle dage,11 frokoster, 12 aftensmad samt diverse entreer (3).Guided rundtur i Tiranë. Sikker parkering om natten.
Der udleveres kortmateriale over destinationen inden afrejse.
IKKE INCLUDERET:Benzin,drikkevarer samt evt. biltog. Biltog ca.kr.3500,00 i 4-5 personers kupè.
Dansk rejseleder fra start til slut.
Slutsted
Villach eller Hamburg
Varighed
17 dage
Motorcykeltype
Denne tur kræver ikke nogen speciel motorcykel.
Rute
Turen går fra Villach i Østrig igennem Slovenien, Kroatien, Montenegro til Albanien og retur, men selvfølgelig ikke af samme rute. Der vil blive kørt både på motorvej, landevej og små biveje. Ruten går sydover dels af motorvej men også af landevej langs Adriaterhavskysten. Vi skal køre ca.1200 km rundt i Albanien. Herefter op igennem det indre Kroatien til Villach. Ialt ca.3000km.
Hviledage
4
Overnatning
Gode 3 og 4 stjernede hoteller.
Highlights
Sol, varme, strand og det uopdagede Albanien.
Ekstra:
Informationsmøde afholdes, herunder udlevering af kort over Albanien samt Moto-Mundo T-shirt, inden afrejse. Vær opmærksom på at hverken det gule eller det blå EU sygesikringskort gælder i Albanien, hvorfor anden sygeforsikring tilrådes.

Turen dag for dag

Dag 1


Danmark - Østrig

Afgang med biltog fra Hamburg Altona Banegård. Skøn togtur venter forude, mens motorcyklerne står trygt og godt på deres pladser. Vi kører hele natten, og står ud i Østrig friske og veloplagte klokken 8.00 mandag morgen.
Dag 2


Villach - Sibenik km 510

En af turens længste køredage. Vi starter med en køretur ud af Østrig, et smut igennem Slovenien og ind i Kroatien. Frokost i Rijeka. Mætte og veloplagte til eventyr, går turen ned igennem landet til vort første hotel i Sibenik, tæt på Adriaterhavets lune, skvulpende bølger.
Dag 3


Sibenik - Dubrovnik km 310

En kort, velfortjent tur oven på mandagens mange kilometer. Vi kommer tidligt til Dubrovnik og bruger resten af dagen på at opleve denne spændende by. Gå evt. en tur på den 25 m høje og næsten 2 kilometer lange bymur som siden 1500 tallet har beskyttet Dubrovnik fra søsiden.
Dag 4


Dubrovnik - Dürres km 300

Hvis du ikke blev færdig med Dubrovnik i går, så bare rolig. Formiddagen er til fri afbenyttelse i denne spændende by, inden vi ved middagstid kører videre mod Albanien, og Dürres. Byen er Albaniens største havneby.
Dag 5


Dürres - Tiranë - Dürres km 80

Hviledag,badedag eller næsten. En kort køretur til Albaniens spændende hovedstad Tiranë.
Guided rundtur i byen (lokal guide)
Dag 6


Dürres - Gjirokaster km 260

Gjirokaster er den største by i den sydlige del af Albanien. Byen blev i 1961 erklæret museumsby og i 2005 udnævnt som World Heritage Site af UNESCO.
Dag 7

Hviledag.

Gå på byvandring, besøg den store borg eller tag med på en lille udflugt til Sarande, kun 85km fra Gjirokaster. Saranda er vokset op omkring en mindre bugt. I dag er der ca 30000 indbyggere. I centrum finder man det klassiske byliv med markeder, havne med fiskebåde, parker, kirker, promenader, pladser, cafeer, ruiner, butikker, spisesteder og meget mere. I centrum af byen ligger stranden. På en af de små bjergtoppe omkring byen ligger der en lille borg der er ombygget til en dejlig restaurant med flot udsigt over byen og det Ioniske hav.
Dag 8

Gjirokaster - Korcë km 220

Det meste af dagens køretur foregår langs grænsen til Grækenland i rigtig flot natur. Vi kommer igennem byen Përmet på vor vej til Korcë. I Përmet spiser vi frokost.
Dag 9


Hviledag

Mulighed for en udflugt til den ensomt beliggende gamle by Voskopojë inde i bjergene. Her har tiden stået stille i mange år. Korce - Voskopojë km.25
Dag 10


Korcë - Shkodër km 275

I dag nordpå i Albanien. Et stykke af vejen går langs med søen Ohrit som danner grænse til Makedonien. Videre igennem Tiranë til Shkodër, her skal vi bla. besøge slottet Rozafa som ligger med den mest fantastiske udsigt over byen og omegnen.
Dag 11


Store udflugsdag km 140

I dag skal vi en tur op i de Albanske Alper, i den del af Albanien som grænser op til Montenegro. Det er ikke kun høje bjerge, men også de smukkeste dale i hele landet, vi skal køre igennem. Byen Theth ligger midt i dette fantastiske landskab, her skal vi spise en lokal frokost. Theth ligger så afsides at den er afskåret fra omverdenen hele vinteren, men et fantastisk naturområde og som også er en nationalpark.
Asfaltvej, men også ca.25km dejlig grusvej venter forude.
Dag 12


Shkodër - Mostar km 310

I dag forlader vi Albanien, kører igennem en del af Montenegro, og videre ind i Bosnien. Vi gør et stop bla. i Mostar på vejen til næste hotel som ligger tæt på grænsen til Kroatien. Mostar, som under krigen i 1992 blev sønderbombet, er ved at genopstå i fortidens glans.
Dag 13


Mostar - Knin km 245

I dag krydser vi igen en grænse og kører fra Bosnien og ind i Kroatien. Den sidste del af dagens tur mod Knin følger vi vejen langs med søen Perucko Jezero, som er en del af en større nationalpark. Søen ligger godt beskyttet mellem 2 bjergkæder.
Dag 14


Knin - Porec km 360

Porec er en af perlerne på Istriens kyst langs Adriaterhavet. Ca.17.000 indbyggere og en hyggelig badeby.
Dag 15


Hviledag i Porec.

Gå på opdagelse i den gamle by, og tag en svømmetur i det varme Adriaterhav, inden hjemturen i morgen.
Dag 16


Porec - Villach km253

Afgang Villach med biltog klokken 17.34
Dag 17

Ankomst Hamburg Altona banegård klokken 10.23.

Gå til siden med PRAKTISK INFORMATION


Copyright©2006-2016 Moto Mundo Aps. Alle rettigheder forbeholdt. Website af Emil Tin. Webmaster Martin Vestergaard.